abonneren

Volledige specificaties Nokia Booklet 3G bekend

Na een korte sneak peek, waarin er eigenlijk maar weinig over de Booklet 3G werd verteld, heeft Nokia zijn eerste netbook nu officieel geïntroduceerd. De Booklet 3G heeft een 10,1-inch scherm en ingebouwde 3G en a-gps. Een 16-cells accu moet het twaalf uur volhouden.Zoals verwacht rust Nokia de Booklet 3G met een Atom-processor uit. Het gaat dan wel om de extreem zuinige Atom Z530 (1,6 GHz). Deze wordt vergezeld door een 120GB-harde schijf, 1GB ramgeheugen, 802.11n wifi, bluetooth, webcam,hdmi-uitgang en Windows 7 als besturingssysteem.
De Booklet 3G is behoorlijk dun voor een netbook (0,78 inch, minder dan 2 centimeter). Prettig is de schermresolutie van 1280x720, voldoende voor het afspelen van 720p-content. Nog prettiger is dat de 16-cells accu verwisselbaar is.

Al dit leuks komt natuurlijk met een flinke adder onder het gras; in dit geval is het de prijs. De Nokia Booklet 3G is aanzienlijk duurder dan andere netbooks. De adviesprijs ligt op € 575. Vermoedelijk wil Nokia de Booklet 3G gesubsidieerd via telecomwinkels aan de man brengen; de prijs van de laptop zal dan voor de eindgebruiker omlaag gaan en gecompenseerd worden met een mobiel abonnement.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: