abonneren

Volkskrant HD

De Volkskrant introduceerde in december 2010 een eigen iPad-app. Hiermee is de laatste editie van de krant te lezen, evenals het laatste nieuws van de website vk.nl. De app is gratis te downloaden en ook de eerste tien kranten kun je zonder kosten ophalen.

Daarna betaal je € 0,79 per doordeweekse editie en € 1,59 voor de weekendkrant op zaterdag, inclusief bijlagen en het Volkskrant Magazine. Tevens zijn er speciale iPad-abonnementen (vanaf € 14,90 per maand). Het is wel jammer dat abonnees van de papieren krant ook moeten betalen. Kranten zijn behoorlijk groot (hoe groot precies wordt nergens aangegeven), waardoor het downloaden wel even op zich laat wachten. Je kunt lezen in ‘krantenstijl’, waarbij je kunt in- en uitzoomen op de voor de iPad vertrouwde wijze. In verticale positie zie je één pagina, horizontaal worden twee pagina’s getoond (spread). Inzoomen is zeker nodig om de teksten te kunnen lezen. Als alternatief kun je artikelen ook aantikken voor een leesweergave. Met twee tikken keer je dan terug naar de krantenstijl. Nog voor de zomer moet een nieuwe, uitgebreidere editie beschikbaar komen. Daarin mag je onder meer weer en verkeer verwachten, extra content zoals foto’s en video’s en de mogelijkheid om te delen via Facebook. Het zal een welkome uitbreiding zijn. De huidige versie is zeer bruikbaar, maar kan zich niet van de app voor NRC next onderscheiden.

de-volkskrand-hd

iPad, eerste tien gratis, daarna €15 / maand.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord