abonneren

"Volgende versie Windows wordt totaal anders"

Volgens Ty Carlson van Microsoft moeten volgende versies van Windows totaal anders zijn dan de huidige versies om beter gebruik kunnen maken van multicore-processoren. In de toekomst zullen consumenten 8-, 16- of zelfs 64-core processoren gebruiken, terwijl de huidige versies van Windows ontworpen zijn voor systemen met 1, 2 of - op zijn hoogst - 4 processoren.
Vista is ontworpen om systemen met meerdere cores aan te kunnen, maar het nieuwe besturingssysteem is nog steeds beperkt tot een maximum van 8 cores.

Het probleem dat de huidige versies van Windows hebben, is dat ze geprogrammeerd zijn voor seriële processorberekeningen. Dit betekent dat de prestaties van applicaties toenemen naar mate de kloksnelheid van de processor wordt verhoogd. Maar toekomstige computers werken niet meer op deze manier. De processorindustrie heeft bepaald dat meerdere cores de beste manier is om de prestaties van computers te verhogen. Dit betekent dat applicaties voortaan ontworpen moeten worden voor parallelle processorberekeningen.

Intel en AMD hebben nog geen plannen aangekondigd om processoren te ontwikkelen die meer dan acht cores hebben. Intel heeft wel een 80-core processor gedemonstreerd, maar dat was alleen een experiment. Toch denkt Microsoft dat het zich moet voorbereiden op een toekomst waar processoren een groot aantal cores zullen hebben.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie