abonneren

Volgende maand nieuwe Playstation 3 in de winkels

Op 31 oktober 2008 lanceert Sony de 160GB-versie van zijn Playstation 3 (PS3). De console kost 449 euro in een pakket met extra PlayStation Network-content. Het nieuwe model van de PS3heeft twee keer meer opslagcapaciteit dan de huidige modellen. Dit isde tweede hardware PS3-release in enkele maanden.Eind augustus lanceerdeSony het 80GB model als vervanger van de 40GB en 60GB PS3.

Door de extra opslagruimte kunnen eigenaars meer digitale content op dezelfde plaats opslaan. Er kan niet alleen meer video-, muziek- en beeldmateriaal worden opgeslagen, er is ook ruimte om nog meer content te downloaden van het PlayStation Network.

Naast extra harddriveruimte, biedt de nieuwe PS3 de standaard functies als een HD Blu-rayspeler, internettoegang, draadloze Dualshock-controllers, videochat en online spelen met andere gamers in het PlayStation Network.

Draadloos toetsenbord
Tegen het einde van het jaar brengt Sony in Europa en Azië een draadloze keypad uit voor de PS3. Het keypad wordt bovenop de draadloze SIXAXIS en DUALSHOCK 3 controller bevestigd. Door dit product te gebruiken in plaats van het toetsenbord op het scherm kan de gebruiker gemakkelijker berichten typen en versturen.

Het draadloze keypad is uitgerust met de Bluetooth-functionaliteit en wordt voor het opladen van de batterij op de PS3 aangesloten via de USB-kabel die bij de PS3 wordt geleverd. Onderaan het draadloze keypad bevinden zich twee shortcuttoetsen, een Communication-toets en een Message Box-toets. Hiermee kunnen de gebruikers tijdens het spelen naar vooraf ingestelde features, zoals "Friends" en "Message Box" springen. Daarnaast beschikt het keypad over een Touch Pad-toets waarmee je het volledige oppervlak van het keypad als touchpad kan benutten om de cursor/ aanwijspijl te bewegen, zodat je de internetbrowser gemakkelijker en sneller kunt gebruiken.

Wat leuke PS3- en PSP-weetjes:
PSP
Totaal 41 miljoen verkocht wereldwijd
850.000 in de Benelux
Gemiddelde PSPer bezit 4,2 games
2000 games zijn er totaal beschikbaar

PSP 3000
Half oktober verkrijgbaar
Playstation knop toegevoegd
Ingebouwde microfoon
Scherm contrast ratio 5x groter was 400:1 nu 2000:1
Color Gamut van 48% (PSP 2000) naar 85% (PSP 3000)
Verbeterde video out functie
Lancering wordt bundel met Go!Cam á Euro 199,-

PS 3
14 miljoen verkocht wereldwijd
5,8 miljoen in Europa
70 miljoen games verkocht
500 games beschikbaar

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: