abonneren

Volgende generatie iPhone krijgt mogelijk DSLR-kwaliteit camera

Apple heeft duidelijk laten blijken niet mee te willen doen met de ‘megapixel-oorlog’ die de laatste jaren onder menig smartphonefabrikant woedt. In plaats daarvan hebben de Amerikanen besloten om zich te focussen op het verbeteren van de functionaliteit van de camera.

Dit artikel is een partnerbijdrage. De redactie van PCMweb was niet betrokken bij de totstandkoming ervan.

Hoewel de iPhone 6 en 6 Plus ‘maar’ een 8 megapixel-sensor aan boord hebben, zijn de camera’s beter dan ooit tevoren. Menig professionele fotograaf heeft positieve reacties op de kwaliteit en functionaliteit van de ‘smartphonecamera’ die de iPhone 6 te bieden heeft.

Maar volgens ‘Apple-insider’ John Gruber zijn de Amerikanen momenteel bezig met de ‘grootste cameratechnologiesprong in de smartphonewereld ooit.’

DSLR kwaliteit in aantocht

Gruber weet te melden dat er momenteel een nieuwe technologie ontwikkeld wordt door Apple die gebruik maakt van twee lenzen die op een speciale manier achter elkaar worden geplaatst. Hierdoor worden foto's met DSLR-kwaliteit op je iPhone een realistische optie in de toekomst.

Het is niet duidelijk of Apple ook de hoeveelheid pixels wil opschroeven of toch bij een relatief laag aantal blijft en zich wederom richt op de functionaliteit van de camera. Dat je met genoeg oefening ook daadwerkelijk professionele foto’s kunt maken heeft ‘iPhone-fotograaf’ Eelco Roos met meer dan 450.000 Instagram-volgers reeds bewezen. Door slim gebruik te maken van de functionaliteit van de iPhone-camera kom je al een heel eind.
Het toeval wil echter wel dat Sony onlangs een nieuwe 21 megapixel smartphonecamerasensor heeft onthuld (zie onderstaande afbeelding). En laat Sony nou nét de leverancier zijn van camerasensoren die Apple al jaren in haar vlaggenschepen gebruikt.

 

Afwachten...

Of de nieuwe sensor van Sony ook daadwerkelijk in de volgende generatie iPhone’s zal worden gebruikt is nog niet bekend. Zoals we gewend zijn van Apple zal de introductie van de nieuwe iPhone pas in september 2015 plaatsvinden. De DSLR-camera is tot zover het meest onderbouwde gerucht voor de nieuwe iPhone. Macworld verzamelde de eerste geruchten voor Apples plannen voor het nieuwe toestel gebasseerd op Apples (nieuwe) patenten en overnames. De verwachting is dat de geruchtenmolen begin 2015 weer op volle touren zal draaien.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Overige

Laatste reactie