abonneren

Volgende generatie bluetooth is razendsnel

Oplettende bezoekers van de Mobile World Congress zijn op een demonstratie gestuit van de volgende bluetooth-versie. De nieuwe standaard, die voorlopig de naam 'alternate MAC/PHY' draagt, zal in april officieel geïntroduceerd worden en maakt gebruik van wifi voor gegevensoverdracht.Volgens Broadcom hoeven we niet lang te wachten op producten die de nieuwe bluetooth-versie ondersteunen: veel van de huidige Broadcom-chips zijn al voorbereid op de nieuwe bluetooth-versie. Een softwareupdate is voldoende om de nieuwe functionaliteit in te schakelen.

Alternate MAC/PHY maakt op uiterst eenvoudige wijze razendsnelle bestandsoverdracht mogelijk. Twee apparaten herkennen elkaar en voeren een handshake uit via bluetooth, waarna bij de gegevenscommunicatie overgeschakeld wordt op een wifi-verbinding (54 Mbps). Is de overdracht afgelopen, dan schakelt de verbinding weer automatisch over op bluetooth.

Volgens de Bluetooth Interest Group is het met de nieuwe bluetooth-standaard eenvoudig mogelijk een grote muziekbibliotheek tussen een pc en mp3-speler te synchroniseren, groto foto's rechtstreeks naar printers te sturen en videobestanden vanaf een camera of telefoon naar computer of televisie te sturen.

Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: