abonneren

Volgende generatie bluetooth is razendsnel

Oplettende bezoekers van de Mobile World Congress zijn op een demonstratie gestuit van de volgende bluetooth-versie. De nieuwe standaard, die voorlopig de naam 'alternate MAC/PHY' draagt, zal in april officieel geïntroduceerd worden en maakt gebruik van wifi voor gegevensoverdracht.Volgens Broadcom hoeven we niet lang te wachten op producten die de nieuwe bluetooth-versie ondersteunen: veel van de huidige Broadcom-chips zijn al voorbereid op de nieuwe bluetooth-versie. Een softwareupdate is voldoende om de nieuwe functionaliteit in te schakelen.

Alternate MAC/PHY maakt op uiterst eenvoudige wijze razendsnelle bestandsoverdracht mogelijk. Twee apparaten herkennen elkaar en voeren een handshake uit via bluetooth, waarna bij de gegevenscommunicatie overgeschakeld wordt op een wifi-verbinding (54 Mbps). Is de overdracht afgelopen, dan schakelt de verbinding weer automatisch over op bluetooth.

Volgens de Bluetooth Interest Group is het met de nieuwe bluetooth-standaard eenvoudig mogelijk een grote muziekbibliotheek tussen een pc en mp3-speler te synchroniseren, groto foto's rechtstreeks naar printers te sturen en videobestanden vanaf een camera of telefoon naar computer of televisie te sturen.

Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord