Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Volgende Atom-platform ondersteunt Chrome OS

Intel stopt met het actief promoten van het eigen Linux-besturingssysteem Moblin (MeeGo). Het besturingssysteem komt pas weer ter sprake in 2011, bij de introductie van de volgende generatie Atom, codenaam Cedar-Trail M.
Ook Chrome OS wordt dan volledig odnersteund.

De volgende generatie Atom ondersteunt uiteraard Windows 7, maar Intel zet bij deze Atom-chip ook op alternatieve besturingssystemen in. Zo zal Cedar-Trail M bij uitstek geschikt zijn voor Linux-gebaseerde besturingssystemen als Google Chrome OS en het eigen MeeGo. Intel verwacht dat consumenten deze besturingssystemen als realistische alternatieven voor Windows gaan zien. Cedar-Trail M staat voor de tweede helft van 2011 gepland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie