abonneren

Volg uw vrienden

Navigatie van A naar B was lange tijd de belangrijkste toepassing van gps, maar gaandeweg komen er steeds meer speelsere toepassingen. Deskundigen zijn van mening dat locatiegebonden diensten nog een enorme vlucht gaan nemen. Dan gaat het overigens niet om de bekende McDonalds-kortingsbon, die u ongevraagd per sms krijgt toegestuurd wanneer u in de buurt van een fastfoodrestaurant bent.


Veel interessanter zijn sociale toepassingen, zoals diensten waarmee u de locatie van vrienden op de kaart kunt volgen. Er zijn al meerdere aanbieders die dat gratis mogelijk maken. Trackr! is daarvan een voorbeeld. Via internet en de mobiele telefoon is te volgen waar vrienden zich bevinden, waar ook ter wereld. Van elke route die uzelf of uw vrienden hebben afgelegd kunt u de afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid en dergelijke zien. Handig is ook de mogelijkheid om een waarschuwing te ontvangen wanneer iemand een bepaald gebied binnenkomt.

Angst voor Big Brother is overbodig: vrienden bepalen zelf wanneer ze hun locatie doorgeven en kunnen het ook tijdelijk uitschakelen.

Geschikt voor Windows Mobile en Java-telefoons
(de meeste Nokia's).

www.trackr.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord