abonneren

Volg de royal wedding online

Volgens onderzoek is 38% van de internetters vandaag van plan om The Royal Wedding te volgen via de pc, laptop of smartphone. Met onze tips mist u - mocht u dat willen uiteraard - geen seconde...

 

1. Huwelijk volledig live op YouTube
De hele ceremonie wordt vrijdag realtime en live gestreamd via het YouTube-kanaal van het Brits Koninklijk huis. De live stream op ‘The Royal Channel’ begint om 11 uur Nederlandse tijd. YouTube-kijkers zien de bruiloftsceremonie in de Westminster Abbey en natuurlijk de kus van het pasgetrouwde stel op het balkon. Naast de live stream wordt het speciale YouTube-kanaal ook voorzien van live blogcommentaar over het evenement en krijgen kijkers de dag updates en inzichten. Ook Journaal 24 en uiteraard de BBC bieden live beeld aan, hoewel vooral deze laatste site bij vlagen moeilijk bereikbaar is en onder de belangstelling lijkt te bezwijken.

2. De bruiloftsroute in 3D
Voor iedereen die wil zien wat het het bruidspaar en hun entourage meemaken op hun route, is via Google Earth de volledige bruiloftsroute beschikbaar in 3D. Highlights zijn Westminster Abbey, het House of Parliament, de Big Ben, de Horse Guards Parade en Buckingham Palace. Ook staat er een video op YouTube.

3. Google zoektrends
Google Insights for Search laat zoektrends zien met betrekking tot “Royal Wedding”. Naast het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten staan bijvoorbeeld ook Singapore en de Filippijnen in de top van landen waar het meest naar "Royal Wedding" wordt gezocht. Bovendien krijgen fans inzicht in de top tien zoekopdrachten gerelateerd aan de de koninklijke bruiloft.

4. Google Translate
Met Google translate is het mogelijk een goede indruk te krijgen van wat er in de buitenlandse media gezegd en geschreven wordt over de koninklijke bruiloft. Door de url van een buitenlandse krant of nieuwssite - zoals http://www.bbc.co.uk/ - in het linkerscherm van Google Translate in te voeren en op 'Vertalen' te klikken lees je de Engelse webpagina in het Nederlands.

5. Realtime zoeken
Met de realtime zoekfunctie van Google krijgen de bruiloftsfans een overzicht van wat er op dat moment in sociale netwerken gezegd wordt over het huwelijk en de ceremonie. Door het invoeren van "huwelijk prins William en Kate Middleton" in Google realtime zoeken krijg je meteen de laatste reacties te zien.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie