abonneren

Voip-bellen met FringOut

Fring, aanbieder van mobiele communicatie, opent de aanval op Skype met de lancering van FringOut: goedkoop bellen met mobiele en vaste nummers via voip.Fring maakt al enkele jaren software voor het bellen, chatten en videochatten op mobiele apparaten. Zo was het al mogelijk om Skype-gebruikers te bellen of voip-gesprekken te voeren via een sip-account.
Nu gaat Fring met FringOut een stap verder door goedkoop bellen met vaste telefoonnummers aan te bieden voor 1,5 cent per minuut. Het enige wat daarvoor nodig is, is een smartphone met internet. Vooralsnog is deze dienst alleen beschikbaar op Nokia-toestellen, later komt dit ook voor Android-toestellen beschikbaar. Een abonnement is niet nodig dus prepaid beltegoed volstaat, te betalen met creditcard of PayPal.

Vermoedelijk is FringOut een reactie op het blokkeren van Fring-gebruikers door Skype. Als FringOut goed werkt, kan dit wel eens verkeerd uitpakken voor Skype. Skype rekent voor de gesprekken naar vaste nummers 2,2 cent per minuut.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: