abonneren

Voelt uw inbox vandaag iets lichter? Hier is de reden.

Indien u het idee hebt dat uw inbox - of spambox indien u deze hebt - vandaag wat 'lichter' aanvoelt dan kan dit kloppen. Eén van de belangrijkste spammers ter wereld is deze week gearresteerd.De spammer, die de naam Robert Soloway heeft, wordt aangeklaagd voor postfraude, telefoonfraude, e-mailfraude, identiteitsdiefstal en het witwassen van geld.
Dat spam een lucratieve business is, blijkt uit de persoonlijke eigendommen van Soloway. De spammer reed rond in een Mercedes convertible en hij woonde in een duur appartement in Seattle.

Interessant is dat Soloway al eerder is aangeklaagd door Microsoft. Twee jaar geleden won Microsoft een rechtszaak tegen Soloway waar hij werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van $7 miljoen. Tevens heeft een ISP in de Amerikaanse staat Oklahoma een rechtszaak tegen hem gewonnen waar hij een schadevergoeding moest betalen van $10 miljoen.

Ondanks deze veroordelingen stopte Soloway niet met zijn verderfelijke spampraktijken. Nu heeft de Amerikaanse regering Soloway aangeklaagd. Dit betekent dat behalve een schadevergoeding Soloway nu ook een gevangenisstraf in het vooruitzicht heeft. Soloway moet sowieso een boete van $773.000 betalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie