abonneren

Voedingsfabrikant Ultra klaagt 22 bedrijven aan

Ultra Products, fabrikant van pc-voedingen, heeft het op zijn heupen gekregen en klaagt maar liefst 22 andere fabrikanten van voedingen aan. Het bedrijf claimt in het bezit te zijn van het patent op modulaire aansluitingen en eist nu een flinke schadevergoeding van de concurrenten.Voor veel mensen zijn voedingen met modulaire aansluitingen een geschenk in de hemel: het is mogelijk alleen de stroomkabels op de voeding aan te sluiten die nodig zijn, in plaats van de complete kabelspaghetti waarvan de helft onbenut blijft.
Ultra Products heeft het idee voor modulaire aansluitingen in 2004 gepatenteerd en heeft dit patent in 2006 toegewezen gekregen. Nu heeft Ultra Products maar liefst 22 concurrenten aangeschreven dat ze inbreuk maken op het patent van Ultra. Onder de bedrijven bevinden zich Antec, Corsair, Mushkin, OCZ, Seasonic, Tagan, Thermaltake en Zalman.

Omdat het patent in 2006 al toegewezen is gaat Ultra Products er bij voorbaat van uit dat deze bedrijven het patent moedwillig geschonden hebben, en daarom wil het bedrijf het schadebedrag verdrievoudigd zien (dit is het wettelijk maximum in Amerika). Het is nog maar de vraag of Ultra Products dit geld gaat krijgen: patenten worden in Amerika vrij gemakkelijk toegewezen en of een patent daadwerkelijk steekhoudend is moet vervolgens voor de rechter worden uitgevochten. Omdat het idee van een modulaire voeding al in 1999 geopperd is, achten de bedrijven de kans klein dat de rechter akkoord gaat met de eis van Ultra.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord