abonneren

Vodafone stelt 4G een jaar uit

Vodafone stelt de introductie van het 4G-netwerk uit tot 2012. 4G is de opvolger van het huidige hsdpa-netwerk (aangeduid met 3G of 3.5G) en staat ook wel bekend onder de naam LTE. Vodafone is er zeker van dat ook concurrerende providers LTE niet eerder zullen introduceren dan 2012.Afgezien van een aantal kleine LTE-netwerken, die voor demonstratiedoeleinden opgezet zullen worden, zal de 4G-techniek pas zijn intrede doen in 2012. Dat is later dan verwacht.
Dat de introductie verlaat wordt heeft geen technische oorzaak, maar komt doordat er nog geen behoefte aan een dergelijk snel netwerk is. Of, zoals Vodafone het verwoordt, de applicaties en behoeften van consumenten moeten nog ontstaan. In Amerika wordt LTE wel volgend jaar al uitgerold, via Verizon Wireless.

Voor vrijwel alle providers speelt nog eens mee dat ze liever eerst flink verdienen aan de huidige 3G-techniek. Hier is veel geld in geïnvesteerd, dat lang niet door iedere provider is terugverdiend. Het huidige 3G-netwerk is nog niet uitgegroeid en snel genoeg voor de huidige toepassingen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie