abonneren

VMware neemt Zimbra over

De marktleider in virtualisatie-software voor desktop-pc's tot datacenters VMware heeft aangekondigd Zimbra over te nemen. Zimbra een divisie van Yahoo, levert e-mail en samenwerkingssoftware.Het is druk op het cloud-front en het is duidelijk dat de strategieën worden gevormd om vooral de boot niet te missen.
Deze overname van VMware is een strategische zet tegen het oprukkende Microsoft geweld van de Windows Azure ontwikkelingen.

Samen met de Zimbra software is VMware beter in staat om alternatieve oplossingen te bieden voor de inrichting van server-centra die e-mail-diensten en samenwerkingssoftware kunnen hosten.

De Zimbrasoftware is een open source e-mail en "collaboration"-oplossing met meer dan 55 miljoen e-mailbussen. Zimbra was tot nu toe een onafhankelijke productdivisie van Yahoo.

De Zimbra-oplossing die is gebaseerd op een moderne virtuele cloud-infrastructuur, waar kosten mee bespaard kunnen worden in vergelijking tot traditionele oplossingen. Zimbra wordt veel gebruikt door het midden en kleinbedrijf.

VMware verwacht dat steeds meer kleine tot middelgrote bedrijven op zoek zullen gaan naar it-oplossingen die in de cloud kunnen worden ondergebracht. De overname van Zimbra door VMware gaat onder voorwaarde dat Yahoo de Zimbra-technologie mag blijven gebruiken in zijn Yahoo diensten voor e-mail en agenda.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: