abonneren

Vista's image-installer mogelijk doelwit hackers

Wie een illegale kopie van Vista wil downloaden kan nog wel eens voor een verrassing komen te staan. Het gemak waarmee bij de installatie van Vista andere software meege├»nstalleerd kan worden, kan er toe leiden dat piraten malware en virussen mee gaan verspreiden.Vista's installatieproces is geen 'installatie' in de traditionele zin van het woord: op de DVD bevindt zich een complete voorgeïnstalleerde kopie van Vista die naar de harde schijf gedecomprimeerd wordt.

Doordat de complete image naar de harde schijf gezet wordt, is het makkelijk voor piraten om kwaadwillende software in deze image te 'injecteren'. Deze kwaadwillende software wordt dan zonder dat iemand er erg in heeft op de harde schijf geïnstalleerd.

Toch lijkt het om een storm in een glas water te gaan. De waarschuwingen worden gegeven door Microsoft zelf, die vervolgens expliciet vermeldt dat mensen die de officiële versie kopen geen risico lopen. Daarnaast is het bij Windows XP ook theoretisch mogelijk geweest het installatieproces zodanig aan te passen dat er malware of virussen mee voorgeïnstalleerd zouden worden; dit is in de praktijk nooit gebeurd.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord