abonneren

Vista vier dagen te vroeg in huis én met korting!!!

De Engelse webwinkel Overclockers maakt zijn belofte geheel waar. De dvd met Windows Vista, die we daar dinsdag hebben besteld, is zojuist keurig door Royal Mail bij de redactie bezorgd.Aanstaande dinsdag, 30 januari, zal de nieuwe versie van Windows wereldwijd worden gelanceerd.
Afgelopen maandag meldden wij al dat de Engelse webwinkel Overclockers daarop niet wenste te wachten en Vista al aanbood op z'n website.

Afgezien van de vroegtijdige levering, biedt de winkel dvd's met een zogeheten OEM-licentie aan, uitsluitend bedoeld voor systeembouwers voor levering in combinatie met een pc. Het lijkt er dus sterk op dat Overclockers met deze handelswijze twee afspraken met de softwarefabrikant schendt.

Het prijsvoordeel van zo'n OEM-versie is aanzienlijk. In plaats van de normale 279 euro voor de Home Basic editie betaalden wij omgerekend 112 euro; een besparing van bijna 60 procent!

Dinsdag nog uitte Derk Wagelaar, productmanager Windows bij Microsoft, zijn twijfels of het echt zou lukken de dvd hier vrijdag te hebben. Helaas was vandaag noch hij, noch een van zijn collega's bereikbaar voor commentaar.

Saillant detail: vandaag ontving de redactie een persbericht van Alternate met daarin "Wie daar niet op wil wachten, kan Windows Vista al in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 januari bemachtigen. Alternate Nederland in Ridderkerk opent om middernacht de deuren van zijn showroom voor klanten die als eersten in Nederland naar huis willen gaan met een Windows Vista PC."

Update: Ook in Nederland blijken diverse webwinkels deze week al bestellingen van Vista te bezorgen, al lijkt het er wel op dat hier beter op strikte naleving van de licentievoorwaarden wordt gelet. Een woordvoerder van Microsoft laat weten onaangenaam verrast te zijn door de voortijdige beschikbaarheid van Windows Vista, maar kon nog niets zeggen over eventueel te nemen maatregelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord