abonneren

Vista vatbaarder voor malware dan Windows 2000

"Volgens Microsoft is Vista het meest veilige systeem van Windows", zegt Simon Clausen, CEO bij PC Tools. "Maar uit recent onderzoek blijkt dat Windows Vista vatbaarder is voor malware dan het acht jaar oude Windows 2000! Daarnaast hebben ongeveer 1,4 miljoen computers, die getest zijn in een ThreatFire-omgeving, aangetoond dat Vista slechts 37 procent veiliger is dan Windows XP." PC Tools heeft van de verschillende Windos-versies getest hoeveel unieke bedreigingen per 1000 machines ze in hun testomgeving tegenkwamen.
Bij Windows 2000 waren dat er 586, bij Windows 2003 478, bij Windows XP 1.021 en bij Windows Vista 639.
Ondanks dat het onderzoek uitwijst dat er minder bedreigen per machine zijn op Windows Vista dan op XP, is het risico erg groot dat het aantal aanvallen en besmettingen zal stijgen. PC Tools waarschuwt dat aanvallen nu nog beperkt zijn aangezien Vista op dit moment een kleiner marktaandeel heeft dan de vorige versie van het Windows-besturingssysteem. Wanneer het marktaandeel van Vista gaat stijgen, wordt het platform aantrekkelijker voor aanvallen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord