Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Vista SP1 RC voegt hotpatching toe

Release Candidate 1 van Service Pack 1 voor Vista is beschikbaar voor het publiek. Dit is niet de eindversie van SP1 maar een versie die stabiel genoeg is dat het grote publiek het mag testen. Een van de interessantste aanpassingen die zijn geïmplementeerd in Vista SP1 is een functie genaamd ‘hotpatching'. Met deze functie kan Microsoft Windows-componenten patchen terwijl u ermee werkt en zonder dat u het OS opnieuw hoeft op te starten.

Twee jaar geleden maakte Microsoft bekend dat het aan een hotpach-functie werkte en eigenlijk had het van begin af aan al in Vista moeten zitten.
Het is niet bekend of componenten die niet van Microsoft zijn ook gebruik kunnen maken van de hotpachfunctie. Ook is nog niet bekend hoe veilig de functie is. Kunnen virussen en malware zichzelf installeren en activeren zonder dat de gebruiker zijn systeem hoeft op te starten? Natuurlijk heeft Microsoft de functie zo veilig mogelijk maakt, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat het een hacker lukt om er misbruik van te maken.

Indien u geen software-expert bent dan raden wij het u aan om te wachten tot Vista SP1 RTM en niet de RC1 te installeren.


Meer informatie: NeoWin

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie