abonneren

Vista Service Pack 1 pakt illegale Vista-versie aan

Vlak voor het beschikbaar stellen van Service Pack 1 zal Microsoft een update voor Vista verspreiden die illegale versies van het besturingssysteem uitschakelt. De update 'herkent' twee bekende methoden om de activering van het besturingssysteem te omzeilen.De update zal binnen nu en een week automatisch via Windows Update verspreid worden. De update maakt twee bekende kraakmethoden ongeldig, te weten de 'Grace Timer' en de'OEM BIOS'-methode. Gebruikers die door de update geïdentificeerd worden krijgen een bericht dat hun Vista-versie niet legaal is.
Er zal verder geen actie ondernomen worden, maar met de waarschuwing moet duidelijk worden dat Service Pack 1 niet geïnstalleerd kan worden op dit systeem. Wie dit toch probeert zal bedolven worden onder meldingen dat het besturingssysteem niet legaal is.

De twee kraakmethoden maken gebruik van verschillende gaten in de beveiliging van Vista. Zo zorgt de 'Grace Timer'-methode ervoor dat de periode tussen installatie en activatie oneindig kan worden gerekt; de 'OEM BIOS'-methode zorgt er juist voor dat Vista denkt geactiveerd te zijn op een oem-machine.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie