abonneren

"Vista presteert het beste met 4GB aan RAM"

Volgens David Short, een consultant voor IBM en Vista-betatester, werkt Vista optimaal wanneer het op een computer draait met 4GB aan intern geheugen. Short doet de uitspraak in een interview met de website Computerworld.com.Hoewel 2GB aan RAM genoegwas om Windows XP optimaal te gebruiken, moet een gebruiker het dubbele aantal RAM in zijn computer stoppen om Vista optimaal te draaien.
De reden voor het hoge aantal RAM is Windows SuperFetch.

Windows SuperFetch haalt data van de harde schijf en stopt dit in het beschikbare interne geheugen zodat de processor er sneller toegang tot heeft. Wanneer Vista denkt dat u een bepaalde applicatie op een bepaald moment nodig hebt dan is de applicatie alvast voorgeladen in het interne geheugen.

Het voordeel van SuperFetch is dat hoe meer RAM er in de computer zit, hoe meer data er in de cache gezet kan worden waardoor de responstijd van de software flink wordt versneld. Het nadeel is dat een computer standaard veel RAM nodig heeft.

Short waarschuwt gebruikers om op te passen met verkopers die hen een computer willen verkopen op basis van de minimale systeemeisen die Microsoft geeft. Vista kan inderdaad draaien op een computer met 512MB aan intern geheugen en een 800MHz processor, maar het zal dan verre van optimaal presteren.


Meer informatie: www.computerworld.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: