abonneren

Vista-opvolger 'Vienna' over twee jaar verwacht.

We wisten dankzij Steve Ballmer al dat Microsoft de feedback van Vista-gebruikers gaat gebruiken voor de ontwikkeling van Vienna, de opvolger van Vista. Sinds deze week weten we ook wanneer Microsoft Vista vervangt door Vienna.
In de loop van 2009 wil Microsoft met Vienna zijn klanten weer een "WoW!-moment bezorgen.

Microsoft wil niet meer vijf jaar wachten tussen de lancering van besturingssystemen. Zo lang duurde het voordat er een vervanger was voor Windows XP, maar Vista moet sneller opgevolgd worden.

De reden dat het zo lang duurde voordat Vista klaar was, kwam doordat veel van de Windows-ontwikkelaars werkten aan Service Pack 2 voor XP. Toen ze weer verder gingen met Vista bleek dat het ontwikkelteam teveel dingen wilden toevoegen en verbeteren aan Vista dat daardoor het nieuwe besturingssysteem nooit op tijd klaar zou zijn.

Functionaliteiten die niet meer in Vista konden worden gestopt - zoals WinFS, ingebouwde ondersteuning voor HD DVD en FireWire, verbeterde stemherkenning en synchronisatie tussen meerdere computers - zijn daarom doorgeschoven naar Vista's opvolger Vienna. Een aantal van deze functionaliteiten wordt misschien al toegevoegd aan Service Pack 1 voor Vista, die de codenaam Fiji heeft, maar een volledige versie van WinFS zal hoe dan ook pas in Vienna zitten.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord