abonneren

Vista nu ook serieuze optie voor Applebezitters

Dankzij het programma Boot Camp konden Applegebruikers al Windows XP gebruiken. De nieuwste b├Ętaversie van deze tool maakt het nu ook mogelijk om Vista op de Mac te installeren.Nieuwe klanten voor Microsoft's nieuwe besturingssysteem Windows Vista komen misschien uit een onverwachte hoek.
De nieuwste versie van Boot Camp maakt het namelijk mogelijk om ook op een Apple de 32-bitsversie van dit besturingssysteem te installeren.

Boot Camp is een speciaal hulpprogramma dat ontwikkeld is door Apple en dat de gebruiker helpt bij het installeren van Windows naast het het eigen besturingssysteem OS X Tiger. Het zorgt er ondermeer voor dat de harde schijf wordt gepartionieerd en de juiste stuurprogramma's worden klaargezet om een succesvolle installatie mogelijk te maken. Boot Camp is geen virtualisatieprogramma dat een Windows pc emuleert, om Windows te kunnen gebruiken moet de Mac daadwerkelijk worden herstart.

Sinds Apple enige tijd terug is overgestapt op processoren van Intel zijn de Mac en de pc een stuk dichter bij elkaar gekomen. In feite verschilt de gebruikte hardware nog nauwelijks van elkaar, waardoor het technisch mogelijk is geworden om OS X op een pc te installeren (hoewel alleen via illegale wijze) en Windows op een Mac.


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord