abonneren

Vista nodig voor Windows 7 Release Candidate

Wie van plan is om de binnenkort uit te brengen Windows 7 Release Candidate te gaan testen, moet even opletten. De testversie vereist namelijk dat de gebruiker al Windows Vista heeft geïnstalleerd.De nieuwe RC1 van Windows 7 zal standaard alleen maar als upgradeversie over een bestaande Windows Vista-installatie kunnen worden geïnstalleerd. Microsoft gebruikt RC1 om goed te kunnen testen of het upgraden van Windows Vista zonder problemen verloopt. Dit onderdeel is in eerdere bètas nog niet eerder goed getest en de RC1 wordt ingezet om dit nu wel te kunnen doen.

Als al er een bètaversie van Windows 7 op het systeem wordt aangetroffen, dan zal het niet mogelijk zijn om RC1 te installeren, aldus Microsoft. Ook een upgrade van XP behoort niet tot de mogelijkheden.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want op de Windows 7-blogsite legt Microsoft alsnog uit hoe een gebruiker handmatig kan upgraden van een eerdere bètaversie van Windows 7 naar de Release Candidate.

Verder waarschuwt Microsoft alleen de door het bedrijf beschikbare builds te gebruiken. Daarmee doelt Microsoft op de vele illegale op internet veschenen bèta's, die misschien zijn aangepast door hackers en slechte code kunnen bevatten.

Wanneer de officiële RC1 van Windows 7 beschikbaar komt is nog niet duidelijk, maar dit zal waarschijnlijk ergens halverwege mei zijn, meldt PC-Active.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie