abonneren

Vista Media Center gaat hdtv ondersteunen

De volgende grote update voor Vista Media Center, codenaam Fiji, zal onder andere ondersteuning bieden voor hdtv en dvb-s. Mogelijk worden er zelfs blu-ray-codecs met het besturingssysteem meegeleverd, zodat er voor het afspelen van blu-ray-schijfjes geen extra software meer nodig is.Een beta-update van Fiji is inmiddels naar een selecte groep testers verstuurd. De update voor Vista Media Center wordt in september 2008 verwacht.
Hdtv staat al lang op het verlanglijstje van Media Center-bezitters en lijkt er nu echt aan te komen, getuige dit screenshot van een Media Center dat BBC HD afspeelt. Media Center zal hdtv niet alleen via de kabel, maar ook via satelliet (dvb-s) ondersteunen.

Inmiddels wordt er ook gesproken over ondersteuning voor blu-ray. Dat is vooral praktisch voor bezitters van een 64-bit Vista Media Center, omdat het hier tot nu toe niet mogelijk was deze schijfjes met 3rd party plugins of software af te spelen. Volgens de betatesters is de videokwaliteit van Microsoft's blu-ray-plugin uitstekend.

CDFreaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie