abonneren

''Vista-gebruikers maken overstap naar 64-bit versie''

Volgens Microsofts productmanager Chris Flores is er onder gebruikers van Windows Vista een grote verschuiving gaande naar de 64-bit versie, ondanks dat er nog weinig drivers voor het besturingsysteem beschikbaar zijn.Het aantal computers in de VS waarop de 64-bit versie van Windows Vista is geïnstalleerd is de afgelopen drie maanden verdrievoudigd. Wereldwijd is het gebruik van de 64-bit versie verdubbeld.
Uit een andere analyse van Microsoft blijkt dat ongeveer 20 procent van alle pc's in de VS waarop Windows Vista staat verbinding maakt met de Windows Update-server via een 64-bit pc. In maart was dit percentage nog maar drie procent.

Ondanks dat Flores indrukwekkende percentages presenteert, geeft hij geen harde cijfers. Hierdoor kunnen er vraagtekens geplaats worden bij de "grote verschuiving" die Flores claimt. Op het Windows Vista Team weblog schrijft Flores dat de verschuiving naar de 64-bit versie het sneeuwballeffect heeft. Het begon als een klein sneeuwballetje dat aan het rollen werd gebracht door enkele technologie-enthousiastelingen. Maar het is volgens Flores nu uitgegroeid tot een lawine van overstappers. Er zijn twee ontwikkelingen gaande die de reden kunnen zijn voor de "massale" overstap. Ten eerste is geheugen goedkoper geworden en ten tweede willen steeds meer consumenten hun pc optimaal gebruiken.

Flores vraagt zich op het weblog af of 64-bit computing eindelijk door zal breken bij het grote publiek. Zullen consumenten de voordelen zien van grotere processoren en 4GB aan geheugen? Flores denkt dat het antwoord op beide vragen "ja" is. Flores benadrukt wel dat consumenten die hun pc maar voor een beperkt aantal taken gebruiken weinig of geen voordeel behalen uit de overstap naar de 64-bit versie.

Een groot probleem voor 64-bit gebruikers is het gebrek aan drivers. Zo zijn er nog weinig drivers beschikbaar voor apparaten als CD/RW- en DVD/RW-spelers en Bluetooth-adapters. Er zijn alleen een paar drivers beschikbaar voor enkele populaire printers.

PCM is benieuwd hoeveel lezers de 64-bit versie van Windows Vista gebruiken of interesse hebben om op korte termijn over te stappen. U kunt hieronder een reactie achterlaten.


Bron: windowsvistablog.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: