abonneren

Vista en YouTube op lijst grootste it-flops

Het Amerikaanse Time Magazine, dat vooral bekend is van om zijn Man of the Year, heeft een lijst samengesteld met de tien grootste it-flops van de afgelopen tien jaar. Dat Windows Vista daarop staat, zal niemand verbazen, maar wat doet YouTube erop?Op het eerste gezicht lijkt YouTube een vreemde eend in de bijt (waarin, naast Vista, ook nog Gateway, HD DVD, Vonage, Sirius XM, Microsoft Zune, Palm, Iridium en Segway 'rondzwemmen'.)

Maar de verklaring van Time Magazine is uitermate logisch: hoewel de site maandelijks zo'n 100 miljoen bezoekers trekt, wordt er nog maar weinig geld mee verdiend. De 1,65 miljard dollar die Google in oktober 2006 neertelde voor de videodienst, is bij lange na nog niet terugverdiend en het is zeer de vraag of dat ooit nog gebeuren zal.

Op dit moment kost de site meer dan-ie opbrengt. Credit Suisse berekende dat YouTube dit jaar 470 miljoen dollar kwijt zal zijn alleen al aan de kosten van bandbreedte en serverruimte. Daar staat tegenover dat er, volgens datzelfde Credit Suisse, 240 miljoen verdiend zal worden. Inderdaad: niet kostendekkend dus.

Samenvattend concludeert Time dat YouTube een groot succes is, maar niet in commercieel opzicht. En dat rechtvaardigt een plekje op de lijst, die u in zijn totaliteit hier vinden kunt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: