abonneren

Vista Aero Glass-interface niet trager

De mannen achter de website firingsquad.com hebben een interessante analyse gedaan van Vista's Aero Glass-interface. Ze hebben de GUI op een aantal verschillende systemen getest. En het blijkt dat Aero Glass helemaal niet de computer vertraagt.
Sterker nog, in sommige gevallen is Aero Glass zelfs sneller dan de standaard Vista-interface.

Veel cynische computergebruikers gingen er van uit dat de Aero Glass-interface trager moest zijn omdat het flashy graphics gebruikt en daardoor het systeem zwaarder zou belasten. Veel Vista-gebruikers hebben de interface dan ook uitgezet om zodoende hun systeem een aantal procenten sneller te maken.

Microsoft gaf ten tijde van Windows 3.1 en Windows 95 het advies aan gebruikers om niet de grafische desktop te gebruiken omdat het zwaar was voor het systeem. Met Vista zegt Microsoft opnieuw dat de Aero Glass interface alleen bedoeld is voor krachtige computers. Maar uit de testen van FiringSquad blijkt dat Aero Glass helemaal niet zwaarder is voor een computer en dat het in sommige gevallen zelfs sneller presteert dan de interface zonder alle flashy toeters en bellen. Niet verwonderlijk dat de jongens van FiringSquad de resultaten amper konden geloven.

Aero Glass is net zo snel - en soms sneller- dan de standaard interface omdat Microsoft voor Vista een nieuw driver-model gebruikt, en omdat Microsoft zijn Aero Glass slim heeft geprogrammeerd. Vista zet namelijk Aero Glass uit als een programma exclusief en full-screen een beeldscherm gebruikt. Aero Glass hoeft dan niet te ‘tekenen' wat de gebruiker toch niet ziet.


Website: firingsquad.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord