abonneren

Visa ontwikkelt creditkaartapplicatie voor Android

Creditkaartbedrijf Visa gaat applicaties ontwikkelen voor smartphones die draaien op Google's Android-platform. Een gebruiker krijgt onder andere een melding te zien wanneer zijn creditkaart wordt gebruikt.Visa wiltevens dat eigenaren van een Android-telefoon gemakkelijk en snel via de smartphone met hun creditkaart kunnen betalen. Op dit moment zijn er in Japan al dergelijke applicaties voor mobiele telefoons, maar het duurt nog een aantal jaren voordat Amerikaanse en Europese gebruikers met hun smartphone creditkaartbetalingen kunnen doen.
Amerikaanse en Europese winkeliers moeten eerst nieuwe kaartlezers installeren die mobiele creditkaarten kunnen inlezen. Maar winkeliers doen deze investering pas wanneer er genoeg smartphones met de creditkaartapplicatie in omloop zijn. Een typisch "kip en het ei"-verhaal.

Visa gaat als eerste de creditkaartapplicatie uitbrengen voor het Android-platform. In het begin kunnen alleen klanten van de bank JPMorgan Chase mobiele creditkaartbetalingen doen. In 2009 gaat Visa zijn applicatie openstellen voor meer banken.

Op dit moment hebben wereldwijd 1,6 miljard mensen een Visa-kaart, terwijl er drie miljard mensen een mobiele telefoon hebben.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: