abonneren

Virusscanners geven vals alarm bij TrueCrypt

De virusscanners van Avast en GDATA geven een alarmmelding bij het encryptiepakket TrueCrypt. De virusscanners menen dat er een trojaans paard met de naam Swizzor in TrueCrypt is verstopt en stellen voor om het bestand TrueCrypt.exe te wissen.Toch is het TrueCrypt-bestand voorzien van een geldig digitaal certificaat van VeriSign. Omdat de virusscanner AntiVirus 2009 van GDATA onder andere de virusengine en de signatures van Avast gebruikt, geeft deze dezelfde viruswaarschuwing. Een update van de signatures zal het probleem oplossen.
Afgelopen tijd is er vaker vals alarm bij virusscanners: AVG, Kaspersky en GDATA bestempelden het Windows-systeembestand user32.dll als kwaadaardig bestand. Begin deze maand ontstond ophef toen bleek dat AVG daarbij Windows onklaar maakte. AVG dacht in een ander geval dat Adobe's Flash Player kwaadaardige software bevatte.

De antivirusmakers bieden overigens ook wel zinvol advies: zo circuleert er momenteel een e-mailbericht waarin gebruikers worden uitgenodigd om een betaversie van Internet Explorer 8 te installeren. GDATA waarschuwt dat het bestand echter Trojan.Packed.Gen.1 blijkt te bevatten, die ijverig bezig gaat om meer schadelijke software van internet te downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: