Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Virusscanner Panda waarschuwt voor update die pc's onbruikbaar maakt

Virusscanner Panda waarschuwt gebruikers hun computer vooral niet opnieuw op te starten. Een update van het antivirusprogramma zorgt er namelijk voor dat bepaalde software wordt verstopt, waardoor het systeem niet meer op te starten is.
Het gaat om een storing in de meest recente update van het programma, die zowel voorkomt in Panda Antivirus als in Office- en Cloud Protection. De virusscanner geeft van diverse belangrijke bestanden aan dat het om malware gaat, en verwijdert die. Die bestanden zijn nodig voor het opstarten van het systeem. Het gaat onder andere om .dll-bestanden uit de System 32-map op Windows.

Opstartproblemen

Volgens Panda komt het probleem niet bij alle gebruikers voor, maar hebben sommige gebruikers last van problemen bij het opstarten. Zou zouden systemen af en toe helemaal niet werken, en soms werkt alleen het inloggen niet. In andere gevallen is er juist weer helemaal niks aan de hand.

Pc niet uitzetten

Voorlopig raadt Panda gebruikers aan hun pc gewoon aan te laten staan tot het bedrijf een update heeft uitgebracht. Wanneer die komt, is nog niet bekend. Het bedrijf erkende de problemen op woensdag maar heeft vooralsnog geen patch.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Antivirus, Panda

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie