abonneren

Virtuele benefietloop

Wil je graag de marathon lopen voor een goed doel maar heb je er niet de tijd of de conditie voor? Gelukkig is er dan nu de 'virtuele benefietloop' waar je voor een goed doel kan lopen zonder je huis te verlaten.Het initiatief komt - hoe kan het ook - uit de VS. Daar lopen 1.500 vrouwen een 31-stedentocht om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Maar de vrouwen lopen de tocht niet echt. Ze hebben ieder $3 gedoneerd en een avatar aangemaakt die virtueel de tocht voor hen loopt.

Deelnemers aan de ‘Gal to Gal Virtual Walk' kunnen voor $3 hun eigen avatar ontwerpen en deze aankleden met leuke kleding en accessoires. Want waarom zou je met een slecht zittend joggingpak en een verhit rood hoofd in het echt kilometers wandelen als je het ook trendy uitziend virtueel kan doen?

Misschien een idee om een Nederlandse variant te ontwikkelen. Door het broeikaseffect is de kans minimaal dat er in Nederland ooit nog een Elfstedentocht geschaatst kan worden. Maar met een dergelijk initiatief kunnen mensen wel met een avatar virtueel - en trendy gekleed - de tocht rijden. Of een virtuele Avondvierdaagse. Dan hoeven we ook niet meer bang te zijn dat mensen door oververhitting overlijden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: