abonneren

Virtualisatie komt naar de smartphone

De kloof tussen de Mac en de pc en tussen desktop en mobile wordt steeds kleiner. Verschillende ontwikkelaars zijn bezig om virtualisatiesoftware op smartphones te laten draaien.Citrix is bijna klaar om zijn virtualisatiesoftware "GoToMyPC" voor de iPhone aan te bieden via Apple's App Store. Marktleider VMware werkt aan zijn VMware MVP (Mobile Virtualization Platform). Indien het de ontwikkelaars lukt om virtualisatiesoftware draaiende te krijgen op een smartphone dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.
Een gebruiker kan bijvoorbeeld de BlackBerry OS draaien op zijn iPhone en vice versa.

Eén van de sterkste punten van VMWare's MVP is de mogelijkheid voor meerdere "persoonlijkheden" op een enkel apparaat; dus twee abonnementen, één smartphone. Dit is vooral handig voor mensen die een smartphone voor privédoeleinden willen hebben, en eentje voor zakelijke doeleinden. Deze mensen hoeven met de software van VMware niet meer met twee aparte smartphones op zak rond te lopen.

Ook andere ontwikkelaars werken aan virtualisatie-oplossingen. Motorola, Cisco, Intel en Texas Instruments hebben geïnvesteerd in VirtualLogix. Ontwikkelaar Open Kernel Labs heeft al software ontwikkeld dat geschikt is voor gebruik in smartphones van Toshiba, LG, Sony Ericsson en HTC. Klanten van Open Kernel Labs zijn ook Samsung en Qualcomm.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: