abonneren

Virgin stopt met muziekdownloads

De Virgin Groep stopt met ingang van volgende maand met zijn online muziekwinkel, zowel in Engeland als de Verenigde Staten. Sinds vrijdag worden er geen nieuwe abonnees meer ingeschreven. Virgin sluit zijn muziekwinkel op 19 oktober, waarmee marktleider iTunes van Apple weer een concurrent minder heeft. De belangstelling voor de online muziekactiviteiten van het bedrijfviel sterktegen. Wat kennelijk ook een rol heeft gespeeld is dat Virgin Digital rechtenbeheer (DRM) technologie van Microsoft gebruikte die niet aansluit bij Apple's iPod.

Virgin raadt gebruikers aan om de gekochte muziek naar een cd weg te schrijven nu er geen mogelijkgeid meer bestaat om die muziek (nogmaals) van internet te halen. Gebruikers mochten dezelfde liedjes vier keer downloaden. Gebruikers die via het maandelijkse abonnement toegang hadden tot een complete catalogus van een artiest worden extra gedupeerd

De aankondiging komt kort na het besluit van Virgin om de circa 125 platenzaken te verkopen aan het management. Virgin exploiteert diverse megastores, onder meer in New York en in Londen. Door de inzakkende cd-verkopen zijn deze zaken minder rendabel geworden. Op het hoogtepunt waren er 130 winkels. De winkels krijgen nu een andere naam.

Kennelijk heeft de onlinewinkel de teruggang evenmin kunnen tegengaan. Afgezien van iTunes zijn er maar weinig succesvolle online muziekwinkels. Vorige maand nog besloot MTV Networks van Viacom inc. zijn dienst Urge samen te voegen met RealNetworks Inc.'s Rhapsody. Viacom was Urge samen met Microsoft begonnen in 2006.

 

Bron: Emerce

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie