Vind vrienden met Google Latitude

Google heeft een add-on uitgebracht voor zijn Google Maps-dienst. Met Google Latitude kunt u zien waar uw vrienden zich op dat moment bevinden en hoeft u nooit meer een gesprek te beginnen met de vraag "waar ben je?".Om Google Latitude te gebruiken, moet eerst de nieuwe versie van Google Maps voor Mobile gedownload worden en moet Latitude via een opt-in menu geactiveerd worden. Vervolgens moetde gebruiker metzijn Google log-inzijn vrienden uitnodigen om hun locatie methem te delen.
Wanneer zijn vrienden of familie de uitnodiging accepteren, kan hij hun locatie zien op een Google Maps voor Mobile kaart, of in een lijst. Vervolgens kan de gebruiker kiezen om ze te contacteren door ze te bellen, sms'en of emailen; chatten kan ook!

Google Latitude bevat uitgebreide opties om de privacy van de gebruiker te managen: het is ten alle tijden mogelijk om met een klik Google Latitude helemaal uit te zetten, of de gebruiker voor iedereen of voor enkele personen onzichtbaar te maken. De gebruiker heeft ook nog de keuze om zijn locatie automatisch te laten bepalen of helemaal zelf in te stellen door een locatie op Google Maps te kiezen. Voor verdere informatie over Google Latitude en privacy bekijk dit filmpje.

Latitude maakt gebruik van Wi-Fi en telefoonmasten om de locatie van een persoon te bepalen. De add-on maakt daarbij gebruik van een database die door Google zelf is samengesteld. Aan de hand van een algoritme, die rekening houdt met de bewegingen van de smartphone en de hoeveelheid batterijlading bepaalt Latitude hoe vaak een update van de locatie moet worden doorgegeven. Een gebruiker kan ook handmatig zijn locatie instellen.

Google Latitude kan geïnstalleerd worden op een BlackBerry-, Windows Mobile- of Symbian-smartphone door naar google.com/latitude te gaan. Zodra er een nieuwe versie van de Google Mobile-applicatie uitkomt, kunnen gebruikers van een iPhone de add-on ook gebruiken.


Website: www.google.com/latitude

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: