abonneren

Vijfentwintig procent minder ICT-cursisten in 2008

De Vereniging voor opleidingsinstituten voor ICT (VOI) heeft becijferd dat in 2008 fors minder ICT-ers op cursus werden gestuurd. De deelname daalde met maar liefst 25 procent.We zijn al halverwege 2009, maar de VOI brengt nu pas de cijfers naar buiten. Daaruit blijkt dat in totaal 67.549 ICT-ers in 2008 een training volgde bij een instituut dat bij de VOI is aangesloten. Opleidingen over besturingssystemen zoals Microsoft, Linux en Unix bleken het meest popular met 22.650 cursisten, iets meer dan in 2007.
Cursussen rond informatiemanagement en functioneel beheer blijken het ook nog steeds goed te doen: daar kwamen 10.478 cursisten op af, ongeveer evenveel als in 2007.

Voor certificeringen zoals Prince2, PMI, IPMA en Programmamanagement was minder belangstelling: de deelname daalde met 22 procent nar 7.644. Applicatie-ontwikkeling en programmeertalen lieten een aanzienlijk grotere daling zien: met 61 procent. Maar de topper in cijfers zijn curussen in methoden en technieken: een daling van 80 procent. 

Door de afgenomen toestroom van cursisten daalde de omzet van de VOI-leden ook, van 149 miljoen naar 98 miljoen.

Via: Automatiseringgids

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord