abonneren

Vietnamese vissers stelen internetkabels

Vietnamese vissers die toestemming hadden gekregen van de Vietnamese regering om ongebruikte onderzeese koperkabels op te dreggen, hebben ook maar gelijk wat fiberoptische kabels die het Vietnamese internetverkeer regelen meegenomen.Vietnamese kranten - die door de staat worden gecontroleerd - melden dat er in totaal 43 kilometer aan TVH fiberoptische kabels is gestolen.
Van deze gestolen kabels was 32 kilometer eigendom van een Singaporese telecombedrijf. De kabels liepen over de zeevloer van Vietnam door Thailand naar Hong Kong. Nu is er nog maar één kabel die Vietnam met de buitenwereld verbindt.

Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn de vissers, en in sommige gevallen de lokale overheid, simpele mensen die niet snappen wat de consequenties zijn wanneer de onderzeese fiberoptische kabels worden meegenomen.

Het Ministerie van Post en Telematica heeft lokale autoriteiten opgeroepen om een einde te maken aan de diefstal van de dure kabels. Het vervangen van de kabels kost veel geld en Vietnam kan maar $6 miljoen uittrekken om 11 kilometer kabel te vervangen.

De Vietnamese regering heeft de goedkeuring om de koperen kabels - die nog uit de oorlog tegen de VS stammen - op te dreggen teruggetrokken. De kustwacht gaat nu meer patrouilleren en de Vietnamese regering is een pr-campagne begonnen om de lokale vissers te wijsen op het belang van de kabels voor Vietnam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie