abonneren

Vier miljoen bestanden op Wikimedia Commons

De mijlpaal van vier miljoen bestanden is bereikt voor Wikimedia Commons. Dat is de vrije beeldbank die alle Wikimedia-projecten ondersteunt, waaronder Wikipedia. Acht maanden geleden stond de teller op drie miljoen. Dit maakt het in september 2004 gelanceerde project het snelst groeiende Wikimedia-project.Het viermiljoenste bestand is een foto van een wolkachtig berglandschap tijdens zonsondergang, vlakbij Masca op de Canarische eilanden.

Wikimedia Commons, dat wordt onderhouden door vrijwilligers, is een centrale verzamelplaats voor media met een vrije licentie, zoals foto's, diagrammen, animaties, muziek, gesproken teksten en videofragmenten, die kunnen worden gebruikt voor Wikimedia-projecten.

Wikimedia Commons gebruikt dezelfde wiki-technologie als Wikipedia, zodat iedereen zonder veel technische kennis de inhoud kan bewerken via een webbrowser. Mediabestanden op Wikimedia Commons zijn niet alleen beschikbaar op de website zelf, maar ook op alle andere Wikimedia-projecten. De database is vrijgegeven onder de GNU-licentie voor vrije documentatie. De voorwaarden voor elke afzonderlijke afbeelding zijn op de bijbehorende beschrijvingspagina te lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: