abonneren

Vier landen gaan strijd aan met Microsoft over OOXML

Vier ontwikkelingslanden proberen tegen te houden dat Microsofts Office Open XML-formaat wordt goedgekeurd als een nieuwe industriestandaard.Brazilië, India, Zuid-Afrika en Venezuela hebben bezwaar aangetekend tegen de positieve uitslag van de stemming over het OOXML-formaat. De landen vinden dat de goedkeuring van het nieuwe formaat te snel is gegaan. Hierdoor werd volgens de vier landen het goedkeuringsproces afgeraffeld en onnauwkeurig afgehandeld.

Indien het OOXML-formaat als een nieuw industriestandaard wordt goedgekeurd dan heeft Microsoft zijn lucratieve overheidscontracten veilig gesteld. Veel overheden zijn huiverig om al hun informatie op te slaan in een niet-standaard formaat.

Volgens critici kan het OOXML-formaat niet goed geconverteerd worden naar andere documentformaten, zoals het concurrerende OpenDocument-formaat. Dit formaat is al door de ISO goedgekeurd als een nieuwe standaard.

De adoptie van OOXML als een nieuwe ISO-standaard zal door het bezwaar van de vier landen enkele maanden worden uitgesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie