abonneren

Vier landen gaan strijd aan met Microsoft over OOXML

Vier ontwikkelingslanden proberen tegen te houden dat Microsofts Office Open XML-formaat wordt goedgekeurd als een nieuwe industriestandaard.Brazilië, India, Zuid-Afrika en Venezuela hebben bezwaar aangetekend tegen de positieve uitslag van de stemming over het OOXML-formaat. De landen vinden dat de goedkeuring van het nieuwe formaat te snel is gegaan. Hierdoor werd volgens de vier landen het goedkeuringsproces afgeraffeld en onnauwkeurig afgehandeld.

Indien het OOXML-formaat als een nieuw industriestandaard wordt goedgekeurd dan heeft Microsoft zijn lucratieve overheidscontracten veilig gesteld. Veel overheden zijn huiverig om al hun informatie op te slaan in een niet-standaard formaat.

Volgens critici kan het OOXML-formaat niet goed geconverteerd worden naar andere documentformaten, zoals het concurrerende OpenDocument-formaat. Dit formaat is al door de ISO goedgekeurd als een nieuwe standaard.

De adoptie van OOXML als een nieuwe ISO-standaard zal door het bezwaar van de vier landen enkele maanden worden uitgesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord