abonneren

Videoschermen vervangen raampjes in vliegtuig

Een vliegtuigbouwer uit Amerika heeft een vliegtuig ontworpen waarbij de raampjes zijn vervangen door een lange dunne display.

Met behulp van camera's aan de buitenkant van het nieuw te ontwikkelen vliegtuig worden de beelden op de schermen vertoond.

Door fysieke ramen te verwijderen wordt het toestel veel aerodynamischer, omdat er minder 'drag' plaatsvindt tijdens het vliegen. Het verwijderen van de raampjes heeft impact op de manier waarop de romp wordt gebouwd.

Het supersonische vliegtuig dat voornamelijk wordt gebouwd voor de zakelijke markt, biedt passagiers de mogelijkheid om de content op de schermen te wijzigen, of het scherm te dimmen. Voor veel passagiers zal het echter even wennen zijn om geen fysieke raampjes meer te hebben waaruit je kunt kijken.

 

Het vliegtuig zal voor ongeveer 80 miljoen dollar te koop zijn en heeft een capaciteit van 18 passagiers. Volgens Spike AeroSpace haalt het vliegtuig een snelheid van Mach 1.8 (2205km/h), waardoor de reistijd tussen Amsterdam en New York wordt teruggebracht van 6 tot 8 uur naar 3 tot 4 uur.

Bron: Spike AeroSpace

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: