abonneren

VIDEO.NOSTALGIENET.NL

We hebben er allemaal wel eens last van: een nostalgische bui. Dan denken we terug aan de tijd dat de Twix nog Raider heette en het enige merk kauwgom BenBits was. De tijd dat er nog maar drie zenders waren en de limonade (liefst Shandy of Snor) alleen met verjaardagen op tafel kwam.
Tel daar nog bij op de stem van Philip Bloemendal van het Polygoonjournaal en u bent helemaal klaar voor een bezoek aan de videosite van NostalgieNet.

Het digitale tv-kanaal NostalgieNet zendt 24 uur per dag uit bij onder andere KPN, UPC, Ziggo, CAIW, KBG en CanalDigitaal. Ook is de zender streaming te volgen via de site. Ter aanvulling is er nu ook een aparte videosite (Video.Nostalgienet) waar je populaire fragmenten kunt terugkijken. Inmiddels biedt de site meer dan 1400 videofragmenten over gebeurtenissen uit de jaren 50-80, waarvan ook veel fragmenten uit het Polygoon Journaal.


NostalgieNet is een samenwerkingsverband tussen KPN en de Hilversumse onderneming Tijdsbeeld Media, die is voortgekomen uit de stichting Beeld en Geluid, de beheerder van o.a. de omroeparchieven en Polygoonbioscoopjournaals.

Ons favoriete fragment van de site is de reportage over de Inlichtingencentrale 008 (uit 1979) en dan met name de platenspelers met het eindeloze liedje "er zijn nog drie wachtenden voor u". Bezoekers van de site kozen ook hun favoriete fragment. Winnaar zijn de autoloze zondagen van eind 1973, met unieke beelden van lege snelwegen, dankzij het zondagse rijverbod vanwege de oliecrisis. Wat is uw favoriete fragment?

VIDEO.NOSTALGIENET.NL

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: