abonneren

Videogame Spore installeert rootkit

Gamers zijn kwaad op EA dat de videogame Spore een rootkit installeert op hun computers. De gamers doen massaal hun beklag op de website van Amazon.com.Het lijkt er op dat Spore een groot succes wordt. Maar er hangt een donkere schaduw over het succes van de game. Ongeveer 2.000 klanten plaatsen hun ongenoegen over de SecuROM-beveiligde game in gebruikersrecensies op Amazon.com.

Sony's SecuROM-beveiliging wordt in veel games van EA gebruikt, waaronder The Sims, Mass Effect en BioShock. De beveiliging is zeer klantonvriendelijk omdat het zich als rootkit nestelt op een computer en de registry zonder toestemming aanpast. Doordat SecuROM zich zo diep nestelt en daarbij allerlei 'Administrator'-rechten omzeilt, kan het voor grote problemen zorgen wanneer er iets misgaat. Veel computers crashen door SecuROM en het vergt veel pijn en moeite om ze weer werkend te krijgen. SecuROM is al lang gekraakt door hackers, maar toch blijft EA het gebruiken.

Gamers zijn niet alleen ontstemd over de rootkit, maar ook over het feit dat men de game maar drie keer kan installeren. Indien een gamer vaak de game moet installeren of verwijderen op zijn pc, of wanneer hij de game ook op zijn laptop wil spelen dan moet hij de klantenservice van EA bellen om de installatieteller weer op nul te laten zetten.

Gamers willen geen geld neertellen voor een dergelijk strengbeveiligde en klantonvriendelijke game en downloaden massaal de gekraakte versie via torrentsites als The Pirate Bay. De gekraakte versie kan namelijk wel onbeperkt worden geïnstalleerd.


Website: Amazon.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie