abonneren

Videodienst Joost werkt samen met netwerkdienst Netlog

Videowebdienst Joost gaat samenwerken met de Europese sociale netwerkdienst Netlog. Dankzij de overeenkomst krijgen de 40 miljoen gebruikers van Netlog direct toegang tot de videobibliotheek van Joost.De samenwerking met Joost geeft de leden van Netlog de mogelijkheid om direct vanuit hun profiel films, TV shows enmuziekvideo's te bekijken. Bovendien kunnen zij met hun vrienden video's delen en commentaar geven op clips via de reeds bestaande functies van Netlog.

In de Benelux krijgen de Netlog gebruikers de keuze uit een gevarieerd aanbod, waaronder ook de Nederlandse versies. Een greep uit het aanbod: hoofdfilms die door Dutch Film Works worden gedistribueerd (b.v. The Shawshank Redemption, Austin Powers: International Man of Mystery, Ace Ventura: Pet Detective, en Robin Hood: Prince of Thieves); distributies van Three Lines Pictures (bv actiefilms als The Eliminator, Blackpoint, en Tripfall); Nederlandse TV talkshows zoals Het Gesprek, (inclusief interviews met Dries van Agt, Filip Dewinter en Ruud Gullit); Het Submarine Kanaal (inclusief Victor en Rolf: Because We're Worth It, Annecy Internationale Animatie, Film Festival winnaar Naked, en de prijswinnende documentaire Jungle Rudy).

De VPRO experimenteert met content online en zal binnenkort muziekconcerten van het populaire muziekplatform 3VOOR12 beschikbaar stellen op Joost.

Wereldwijd zijn er meer dan 57.000 video's beschikbaar op Joost. Joost zal blijven bouwen aan lokaal aanbod in elk van Netlog's belangrijkste regio's.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: