abonneren

Videodienst Hulu vandaag open voor het grote publiek

Hulu, de online-videosamenwerking tussen News Corp en NBC Universal gooit vandaag zijn virtuele deuren open voor het grote publiek. De videodienst toont legale en complete versies van populaire Amerikaanse tv-programma's en films. Gebruikers kunnen op Hulu kijken naar programma's van Time Warner, Warner Bros, Lionsgate en sportwedstrijden van de NBA en NHL. Hulu is nog in gesprek met Viacom en CBS voor mogelijke licentiedeals.

Hulu is een experiment van de grote mediabedrijven om te zien of consumenten bereid zijn om lange tijd achter de pc naar tv-programma's en films te kijken zoals ze dat doen voor de televisie. Hulu biedt bij zijn lancering volledige afleveringen van 250 tv-series waaronder The Simpsons en Buffy en 100 complete films waaronder The Big Lebowski en Mulholland Drive.

Hulu is in principe alleen te gebruiken door Amerikanen. Maar handige internetgebruikers weten hoe ze een dergelijke geografische beperking gemakkelijk kunnen omzeilen. 

In een reactie op de lancering van Hulu komt concurrent en marktleider YouTube vandaag met een "belangrijke mededeling."


Website
: Hulu.com
Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie