abonneren

Video van grafische user-interface Nintendo Wii

IGN Weekly heeft een video op de website gezet waarin ze de grafische user-interface van de Nintendo Wii doorlopen. Op het eerste gezicht ziet de GUI van de Wii er simpeler uit dan die van de Playstation 3 of de Xbox 360. Het hoofdscherm van de Wii is verdeeld in 12 kanalen - die eruit zien als kleine televisiebeeldschermen – per pagina. De GUI van de Wii bestaat in totaal uit vier pagina’s waardoor het totaal aantal kanalen op 48 uitkomt.
Elk kanaal heeft betrekking op een bepaalde functionaliteit van de Wii, zoals een Disc-kanaal waarmee je kan zien welke media er op een schijf in het schijfstation staat, een Weather-kanaal om het actuele weerbericht te zien, een News-kanaal voor het actuele nieuws en een Shopping-kanaal om digitale content te kopen voor de Wii.

In de video van IGN Weekly kun je ook zien hoe je de video-eigenschappen, het geluid en de standaard taalkeuze kunt veranderen. Door middel van de Wii-controller kan de gebruiker door de menu’s heen bladeren, terwijl er op de achtergrond een zacht muziekje speelt.

De Nintendo Wii wordt op 19 november uitgebracht in de VS, op 2 december in Japan en op 8 december eindelijk in Europa.


Website: IGN Weekly

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: