Video: Deze nieuwe demo Magic Leap toont prachtig realitische AR

Er is opnieuw een demo uitgebracht van de Magic Leap, de virtual reality-bril die ook augmented reality-beelden laat zien. De demo laat een werkend model van het zonnestelsel zien, dat over de 'echte wereld' heen wordt geprojecteerd.
Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de Magic Leap precies op de markt komt, maar de CEO van het gelijknamige bedrijf durft wel te zeggen dat er in ieder geval "miljoenen" van de apparaten moeten worden verkocht.

VR/AR

De Magic Leap is een VR- en AR-bril waarover nog niet veel bekend is. Het bedrijf achter de bril kreeg een flinke investering van onder andere Google, en heeft slechts sporadisch wat demo's uitgebracht.

Authentieke demo

Bij veel van zulke demo's zijn de beelden een heel stuk mooier dan het uiteindelijke resultaat - denk maar eens aan video's al deze van de Google Glass. Magic Leap bezweert echter dat de nieuwe demo volledig authentiek is, en dat dat precies de beelden zijn die je te zien krijgt met de bril.Zonnestelsel

In de demo is eerst te zien hoe een kleine robot zich onder een tafel verstopt. Later verandert de demo naar een zonnestelsel dat over een tafel heen wordt geprojecteerd. Volgens de makers is dat hoe de bril er straks echt uit komt te zien.

De Magic Leap wordt straks voor allerlei toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld in industrieën waarbij een monteur een virtueel model over een kapot onderdeel kan plaatsen. Althans, dat is de bedoeling. Dat was het van Google Glass ook, en we weten hoe het daar nu mee is...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: magic leap, vr, virtual reality, ar, augmented reality