Video: De Magic Leap is de spannendste virtual en augmented reality tot nu toe

Het mysterieuze Magic Leap heeft opnieuw een klein beetje laten zien hoe zijn augmented reality-apparaat eruit komt te zien. Het bedrijf heeft een video online gezet waarin te zien is hoe de applicatie werkt, al is er nog steeds weinig echt bekend over het uiteindelijke product.

Magic Leap is een startup die werkt aan een slimme bril die augmented met virtual reality combineert. Het concept heeft wat weg van Microsofts Hololens, maar over de Magic Leap is nog maar weinig bekend. Tot nu.
 

Tech-demo

De makers hebben een demo online gezet, waarin de bril wordt getest in het kantoor van het bedrijf. Daarin is te zien hoe allerlei fictieve monsters in beeld verschijnen, die de speler met een plastic geweer overhoop schiet. Als deze demo echt weergeeft hoe de Magic Leap straks écht werkt, dan kunnen we niet wachten op de toepassingen ervan.


 

... of een mock-up?

Het is niet duidelijk of de video een echte weergave is van hoe het product eruit komt te zien en wat het kan, of dat het een tech-demo is zoals we die ook al bij bijvoorbeeld ook van Google Glass zagen. Die waren immers beduidend spannender dan de realiteit.
 

Mysterieus bedrijf

Er is nog maar weinig bekend over Magic Leap, een startup die in oktober bekend werd toen Google miljoenen in het bedrijfje investeerde. Het bedrijf wil informatie niet alleen op een scherm weergeven, maar ook via een kleine beamer op de 'echte wereld' projecteren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: augmented reality, magic leap