abonneren

"Viddix gaat verder waar YouTube stopt"

Gisteren is Viddix gestart, een nieuw online videoplatform van Nederlandse bodem, dat tekst, afbeeldingen en links koppelt aan videomateriaal. Het idee hierachter is dat de kijker meer betrokken wordt en de boodschap duidelijker overkomt.In eerste instantie is Viddix vooral bedoeld voor praktische video's zoals cursussen, zakelijke presentaties, reisverslagen en productrecensies. De bèta-versie van Viddix is geheel Engelstalig, hoewel de dienst van Nederlandse bodem is. Het werkt zo:

na het uploaden van een video verschijnt er een thumbnail. Onderin deze thumbnail ziet u drie icoontjes, die staan voor Cuepoint Manager, Video Properties en Delete video. Via het eerste icoontje kunt u tekst, afbeeldingen, links, polls, rss feeds of html toevoegen. Die worden tijdens het afspelen van de video getoond op het rechterscherm. Onder Video properties kunt u tags en andere informatie toevoegen. Standaard staat de video overigens op ‘ongepubliceerd'. Voordat u de video online wilt zetten kunt u het resultaat bekijken via de preview-functie.

"Viddix gaat verder waar YouTube stopt", beweert Sébastien Willems, directeur en medeoprichter van Invisios, het bedrijf achter Viddix. "Online video is nog erg statisch en maakt nog nauwelijks gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt. Wij gaan daar verandering in brengen."

We zijn benieuwd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord