abonneren

Viber

Viber werpt zich op als concurrent van Skype. Met de app bel je gratis naar andere Viber-gebruikers, zowel via wifi als 3G. Onderscheidend is vooral het gebruiksgemak.

 De app lijkt sterk op de telefoonfunctie van de iPhone, inclusief tabjes voor contacten, favorieten en gemiste gesprekken. De tab met contacten wordt gevuld met de contacten die al op de iPhone staan. Achter de naam verschijnt het Viber-icoontje indien de bewuste persoon ook Viber heeft ge├»nstalleerd. Als vrienden nog geen Viber gebruiken, kun je ze vanuit de app op de traditionele manier bellen of uitnodigen om Viber te gaan gebruiken. De app werkt ook op de achtergrond en is altijd klaar om gesprekken te maken of ontvangen. Bij gemiste gesprekken ontvang je een notificatie, zelfs als je telefoon uit heeft gestaan.

Het grootste pluspunt vinden we de snelheid waarmee het in gebruik te nemen is. Je telefoonnummer wordt voor identificatie gebruikt. De eerste keer moet je de activeringscode invoeren die je per sms ontvangt. Daarna is het klaar voor gebruik. Na de installatie zien we zelfs al bij meerdere mensen het Viber-icoontje verschijnen. Het wordt echter pas echt interessant zodra de (aangekondigde) versies voor Android en Blackberry verschijnen.

iPhone; Gratis

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie